Skip to main content

Diş hekimliğine farklı bir gözle bakmaya başladığımda fark ettim ki uygulamalarımızda kullandığımız birçok madde genel sağlığımıza zararlı bileşenler içerebiliyor. Dental malzemeler pazarlanırken içeriklerinden çok kolay uygulanabilir, estetik, dayanıklı olmaları vurgulanıyor. Klasik diş hekimliğinde biz de bu kriterlerle seçim yapma eğiliminde oluyoruz. Biyolojik diş hekimliğinde ise aklımızdan çıkarmadığımız nokta, ağız sağlığının genel sağlığın bir parçası olduğu. Bu yüzden kendi uygulamalarımda, malzeme seçiminde mümkün olduğunca doğalı bozmamaya, ona saygılı olmaya özen gösteriyorum.

Diş hekimliğinde kullanılan ve genel sağlığı olumsuz etkileyebilecek malzemelerden bazıları metal köprüler, titanyum implantlar, BPA içeren dolgular, toksik kanal dolgu malzemeleri…

Kliniğimizde nikel, krom, kobalt gibi metaller içeren ve korozyona uğrayarak çevre dokulara ve vücuda geçebilen metaller yerine seramik malzemeleri, BPA içeren dolgu malzemeleri yerine porselen veya alternatif dolgu malzemelerini, titanyum implantlar yerine seramik (zirkonyum / zirkonya) implantları ve biyouyumlu kanal dolgu malzemelerini tercih ediyoruz. Cerrahilerde, mümkün olduğunca hastanın kendi kanından elde ettiğimiz PRF’i ve kendi kemiğini kullanmaya çalışıyoruz.

Malzemeler hakkında aklınızdaki bütün soruları muayene esnasında sorabilirsiniz. Herkesin vücuduna hangi malzemenin gireceğini bilme hakkı olduğuna inanıyoruz.

Diğer Yazılarım

Do Bacteria in Your Mouth Affect Your Blood Pressure?
Biyolojik Diş Hekimliği

Ağzınızdaki Bakterilerin Kan Basıncınızı Etkilediğini Biliyor Muydunuz?

Nitrik oksitin (NO) kan basıncını düşürmedeki etkisini belki duymuşsunuzdur. Sinüslerde üretilip, burundan nefes aldığımızda içimize…
nico, cavitation, fdoj
Biyolojik Diş Hekimliği

NICO – Kavitasyon – FDOJ Nedir, Nasıl Tedavi Edilir, Nasıl Önlenir?

Diş çekimi sonrası çene kemiğinde oluşabilen NICO (kavitasyon ya da FDOJ de denir) nedir? Önlemek…
Biyolojik Diş Hekimliği

Ağız Sağlığı “Biohack”i: Hidroksiapatitli Diş Macunları

Hidroksiapatit, diş minesinin %97’ye varan kısmını oluşturan madde. Diş hekimliğinde, hakkında yapılan çalışmalar giderek çoğalıyor.…
error: İçerik izinsiz kullanılamaz!